Subnavigatie

Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6137

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

Ga naar de contactpagina

Uiterste aanvraagdatum en inzendeisen

Het is heel belangrijk dat u de benodigde formulieren en het vereiste plantmateriaal tijdig instuurt. In de tabel ‘Inzendeisen en sluitingsdata voor rassen’ (Excel) vindt u de belangrijkste gegevens.

 

  • LET OP! Uw aanvraagformulieren en de betaling van de aanvraagkosten moeten door de Raad ontvangen zijn vóór of op de uiterste aanvraagdatum (zie de tabel).

 

  • Als u de formulieren instuurt ná de uiterste aanvraagdatum, dan wordt het onderzoek aan uw aanvraag niet in de eerstvolgende proef ingepland, maar pas in de proef daarna. Dit levert voor u een vertraging op die kan oplopen tot één jaar.

 

  • Als uw aanvraag en de betaling door de Raad zijn ontvangen dan ontvangt u van de Raad een oproep voor het inzenden van plantmateriaal (het identiteitsmonster). In deze oproep staat precies wanneer u het plantmateriaal moet inleveren, met het juiste adres en de juiste aantallen en kwaliteit. Dit zijn de zogeheten inzendeisen voor plantmateriaal. Deze zijn per gewas verschillend. Deze informatie vindt u overigens ook in de Excel-tabel.

 

De tabel heeft nu een filter op de sector bloemisterijgewassen. U kunt dit filter verwijderen zodat u ook de inzendeisen voor andere sectoren kunt inzien.

Lees ook de algemene inlevereisen voor plantmateriaal.