Subnavigatie

Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6121

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

 

Bankgegevens: IBAN: NL82RABO0300017057

Ga naar de contactpagina

Uiterste aanvraagdatum en inzendeisen

Het is heel belangrijk dat u de benodigde formulieren en het vereiste plantmateriaal tijdig instuurt. 

 

  • LET OP! Uw aanvraagformulieren en de betaling van de aanvraagkosten moeten door de Raad ontvangen zijn vóór of op de uiterste aanvraagdatum.

 

  • Als u de formulieren instuurt ná de uiterste aanvraagdatum, dan wordt het onderzoek aan uw aanvraag niet in de eerstvolgende proef ingepland, maar pas in de proef daarna. Dit levert voor u een vertraging op die kan oplopen tot één jaar.

 

  • Als uw aanvraag en de betaling door de Raad zijn ontvangen dan ontvangt u van de Raad een oproep voor het inzenden van plantmateriaal (het identiteitsmonster). In deze oproep staat precies wanneer u het plantmateriaal moet inleveren, met het juiste adres en de juiste aantallen en kwaliteit. Dit zijn de zogeheten inzendeisen voor plantmateriaal. Deze zijn per gewas verschillend. 

 

  • Als het identiteitsmonster niet op tijd is ingeleverd of niet voldoet aan de eisen, trekt de Raad voor plantenrassen de aanvraag van rechtswege in.

 

Voor de meeste gewassen binnen alle sectoren verwijzen wij u door naar de aanvraag- en inlevereisen op de CPVO site. Mocht het betreffende gewas niet op deze site voorkomen dan vindt u het gewas in dit bestand.

 

Lees ook de algemene inlevereisen voor plantmateriaal. 

 

Let op: zie voor hennepaanvragen de speciale aandachtspunten.