Het VK is nu equivalent verklaard!

28 april 2021

De EU heeft eind maart 2021 bekend gemaakt dat het Verenigd Koninkrijk (VK) is erkend als equivalent land. Wanneer een land buiten de EU (een zogeheten ‘derde land’) equivalent wordt verklaard betekent dit dat de instanhoudingscontroles door de instanties in zo’n derde land gelijkwaardig zijn aan die van de EU-lidstaten. Dit besluit is van toepassing op landbouw- en groenterassen. Om precies te zijn gaat het om zaad van voedergewassen, zaad van graangewassen, bietenzaad, groentezaden en zaad van olie- en vezelgewassen.

De equivalentie van het VK betekent dat alle per 6-1-2021 afgevoerde rassen met een VK-instandhouder nu weer genotificeerd kunnen worden voor (her)opname in de EU-rassenverkeerslijst. De Raad voor plantenrassen zal deze her-opname laten uitvoeren voor alle rassen in het Nederlands RassenRegister (NRR) die daarvoor in aanmerking komen. De betrokken bedrijven hoeven hiervoor dus zelf geen actie te ondernemen.

NB: Door de erkenning van equivalentie van het VK is het nu ook weer mogelijk om nieuwe aanvragen voor toelating in NL te doen met een instandhouder in het VK.

Bekijk volgend bericht

Bekijk vorige bericht


Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6121

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

 

Bankgegevens: IBAN: NL82RABO0300017057

Ga naar de contactpagina