Online aanvragen voor Nederland indienen via aanmeldmodule op CPVO-website

01 februari 2016

Online aanvragen voor Nederland indienen via aanmeldmodule op CPVO-website

Vanaf nu kunt u uw aanvragen voor toelating voor Nederland (Raad voor plantenrassen) en Frankrijk (GEVES) en kwekersrecht tbv het CPVO, GEVES of Raad voor plantenrassen online indienen via de module op de website van het CPVO (https://www.plantvarieties.eu).

 

Deze aanmeldmodule is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen CPVO, GEVES en Naktuinbouw en is recent operationeel geworden. Het gaat om een module die los staat van het al eerder geïntroduceerde online systeem van het CPVO voor het indienen van aanvragen voor Europees kwekersrecht.

 

De module ziet er hetzelfde uit als het online systeem van het CPVO en werkt hetzelfde, ook inloggen kan met dezelfde gegevens als bij het CPVO online systeem.

Het verschil is dat ook nationale aanvragen (voor toelating en/of kwekersrecht) kunnen worden ingediend en reeds ingediende aanvragen kunnen worden hergebruikt om in te dienen bij één van de andere van de 3 instanties die meedoen aan het systeem.

 

Met de nieuwe aanmeldmodule kunnen aanvragers op een efficiënte manier nieuwe aanvragen indienen en kan ingevoerde informatie gemakkelijk worden hergebruikt. Nadat de aanvrager de aanvraag online ingevuld heeft, wordt deze digitaal d.m.v. een pdf verstuurd naar de betreffende instantie. De aanvrager ontvangt een bevestiging van de verzonden aanvraag.

 

Op dit moment is het mogelijk om nationale aanvragen voor toelating en kwekersrecht via de nieuwe aanmeldmodule in te sturen voor de gewassen sla en tomaat. Het beschikbaar maken van overige gewassen is voorzien in de loop van 2016.

Bekijk volgend bericht

Bekijk vorige bericht


Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6137

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

Ga naar de contactpagina