Subnavigatie

Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: plantenrassen@naktuinbouw.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6137

         fax: +31 (0)71 332 6363
    

Raad voor plantenrassen

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

Postbus 40, 2370 AA Roelofarendsveen

Ga naar de contactpagina

Online aanvragen

 • Aanvragen voor Europees kwekersrecht, Nederlands kwekersrecht en/of Toelating in Nederland

  Het online indienen van aanvragen kan sinds 2016 al via de CPVO-module gedaan worden. Met deze module verstuurt u een aanvraag voor Europees of Nederlands kwekersrecht en/of toelating in Nederland. Dat kan via:

  ga naar online aanmelden

   

  Op dit moment staan de technische beschrijvingslijsten ‘elektronisch’ klaar voor de gewassen: Freesia, lelie, Phalaenopsis, tulp, aardappel, ui, paprika, watermeloen, meloen, komkommer/augurk, wortel, sla, tomaat, erwt en spinazie.

   

  Als u aanvraagt voor kwekersrecht en/of toelating in Nederland wordt uw aanvraag door het CPVO doorgestuurd naar het bureau van de Raad voor plantenrassen.

  Heeft u nog vragen? Neem dan contact op.
   

 • Aanvragen voor kwekersrecht in één van de UPOV landen

  De UPOV heeft vanaf 16 januari ook een online module beschikbaar. Via deze module vraagt u online kwekersrecht aan in alle UPOV-landen. Aanvragen kunt u indienen in de gewassen sla, appel, sojaboon, roos en aardappel. Informatie over de UPOV-module kunt u vinden via:

  ga naar online aanmelden

  Als u aanvraagt voor Nederlands kwekersrecht wordt uw aanvraag door de UPOV doorgestuurd. Uw aanvraag wordt door de Raad voor plantenrassen in behandeling genomen.

  Naktuinbouw vergoedt gebruikerskosten UPOV module

  Als u uw aanvraag online indient via de UPOV module worden gebruikerskosten in rekening gebracht. Voor iedere aanvraag waarvoor tevens een aanvraag voor Nederlands kwekersrecht en/of toelating wordt ingediend, vergoedt Naktuinbouw in 2017 de gebruikerskosten van € 150. 

  Aanvragen voor toelating in Nederland via UPOV module

  Maakt u gebruik van de UPOV module en wilt u tevens voor toelating in Nederland aanmelden? De UPOV module is uitsluitend ingericht op het aanvragen van kwekersrecht. Als u naast Nederlands kwekersrecht ook toelating in Nederland wilt aanvragen vul dan dit formulier in en stuur dat svp aan plantenrassen@naktuinbouw.nl

   

  Heeft u nog vragen? Neem dan contact op.