Subnavigatie

Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6137

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

Ga naar de contactpagina

Online aanvragen

 • Aanvragen voor Europees kwekersrecht, Nederlands kwekersrecht en/of Toelating in Nederland

  Het online indienen van aanvragen kan via de CPVO-module. Met deze module verstuurt u een aanvraag voor toelating en/of kwekersrecht in Nederland.

  Dat kan via: ga naar online aanmelden

  Voor online ingediende aanvragen geldt een lager aanvraagtarief. We kunnen online ingediende aanvragen makkelijker en sneller verwerken. Deze tarieven zijn van toepassing.

  Voor de volgende gewassen kunt u al een online aanvraag indienen: aardappel, augurk/komkommer, alstroemeria, blad- en bleekselderij, knolselderij, bloemkool, courgette, erwt, freesia, lelie, meloen, paprika, phalaenopsis, sla, spinazie, tomaat, tulp, ui, watermeloen en wortel. 

  De TQ’s van andere gewassen volgen zo snel mogelijk. Wij informeren u daarover via de nieuwsbrieven en via deze website.

  De online ingediende aanvragen voor Nederland worden automatisch vanuit de CPVO-module ingelezen in de database van de Raad voor plantenrassen.

   

  Heeft u nog vragen of suggesties voor verbetering van de online module? Neem dan contact op.

 • Aanvragen voor kwekersrecht in één van de UPOV landen

  De UPOV heeft vanaf 16 januari ook een online module (PRISMA) beschikbaar. Via deze PRISMA vraagt u online kwekersrecht aan in alle UPOV-landen. Aanvragen kunt u indienen in de gewassen sla, appel, sojaboon, roos en aardappel. Informatie over de UPOV-module kunt u vinden via:

  ga naar online aanmelden

  Als u aanvraagt voor Nederlands kwekersrecht wordt uw aanvraag door de UPOV doorgestuurd. Uw aanvraag wordt door de Raad voor plantenrassen in behandeling genomen.

  Naktuinbouw vergoedt gebruikerskosten PRISMA

  Als u uw aanvraag online indient via de PRISMA worden gebruikerskosten in rekening gebracht. Voor iedere aanvraag waarvoor tevens een aanvraag voor Nederlands kwekersrecht en/of toelating wordt ingediend, vergoedt Naktuinbouw in 2017 de gebruikerskosten van € 150. 

  Aanvragen voor toelating in Nederland via PRISMA

  Maakt u gebruik van de PRISMA en wilt u tevens voor toelating in Nederland aanmelden? De PRISMA is uitsluitend ingericht op het aanvragen van kwekersrecht. Als u naast Nederlands kwekersrecht ook toelating in Nederland wilt aanvragen vul dan dit formulier in en stuur dat svp aan teamsupport@rasraad.nl

   

  Heeft u nog vragen? Neem dan contact op.