Herregistratie aanvragen als er sprake is van een gemachtigde

Mogelijkheid tot aanvragen voor herregistratie (verlenging van registratie van een groente- of landbouwras) wanneer er sprake is van een gemachtigde. Dit jaar kunnen de rassen die zijn geregistreerd in 2008, 2009 en 2015 herregistratie aanvragen. Dit geldt ook voor alle rassen aardappel en suikerbiet die voor 2015 geregistreerd zijn.

Herregistratie aanvragen als er sprake is van een gemachtigde

De instandhouder van een ras is verantwoordelijk voor de herregistratie. De Raad voor plantenrassen schrijft in september de instandhouders aan van rassen die in aanmerking komen voor herregistratie. Wordt een ras niet aangemeld voor herregistratie dan zal het ras geschrapt worden van het nationale rassenregister en de EU Common Catalogue. Verhandeling is dan niet meer mogelijk.

Een instandhouder kan de herregistratie aan laten vragen door een gemachtigde. 

Ontvangt u als kweker/instandhouder de uitnodiging voor herregistratie maar heeft u iemand anders, of een organisatie gemachtigd. Neem dan contact op met de gemachtigde. Zij kunnen dan namens u herregistratie aanvragen.

Bent u of uw organisatie gemachtigde van rassen die voor herregistratie in aanmerking komen.    

Neem dan contact op met de kweker/instandhouder van het ras zodat u als gemachtigde de aanvraag in kan dienen.

Let wel: de instandhouder is ten alle tijden verantwoordelijk voor het aanvragen voor herregistratie. Publicaties over de toelatingsjaren die in aanmerking komen voor herregistraties zullen rond september op de website van de Raad voor plantenrassen en in de Gazette te zien zijn.  Meer informatie over herregistratie kunt u vinden op de website van de Raad voor plantenrassen.

 

Bekijk ook

Gazette van de Raad voor plantenrassen juni 2024

Nieuwsbericht

Gazette van de Raad voor plantenrassen juni 2024

De Gazette is het publicatieblad van de overheid. Iedere maand wordt de nieuwe Gazette gepubliceerd.

Lees meer
Aanleveren DUS-materiaal

Nieuwsbericht

Aanleveren DUS-materiaal

De afgelopen tijd is gebleken dat sommige bedrijven vanwege de natte periode die ons land de laatste tijd teistert, geen materiaal voor hun nationale aanvragen kunnen aanleveren.

De Raad voor plantenrassen vindt dit vervelend en snapt de impact hiervan.

Mocht dit ook voor uw aanvraag gelden, neem dan contact op met de Raad zodat we kunnen nagaan of we in onderling overleg tot een oplossing kunnen komen.

Lees meer
Aanleveren instandhoudingsmonsters groenterassen

Nieuwsbericht

Aanleveren instandhoudingsmonsters groenterassen

De Raad voor plantenrassen registreert de instandhouders van de rassen die zijn geregistreerd in het Nationale Rassenregister (NRR). De Raad is verantwoordelijk voor het up to date houden van het NRR. De gegevens rondom de instandhouding van een groenteras ontvangt de Raad van Naktuinbouw die deze controle uitvoert. 

Lees meer