Bericht over de Corona-crisis.

26 maart 2020

Bericht over de Corona-crisis.

De Corona-crisis heeft grote gevolgen voor de hele samenleving.

 

Ook de Raad voor plantenrassen doet er alles aan om te helpen verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. De Raad volgt de adviezen, richtlijnen en maatregelen van RIVM en de Rijksoverheid. Wat merkt u daarvan? Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?

  • Het indienen van aanvragen voor nationale toelating en kwekersrecht blijft gewoon mogelijk.
  • Voor procedures bij de Raad houden we vast aan de reeds gecommuniceerde termijnen; dit geldt ook voor het inleveren van DUS materiaal en het betalen van aanmeldings- en onderzoekskosten.
  • Indien proeven worden uitgesteld dan wordt dit gecommuniceerd, en vindt het aanleveren van DUS materiaal plaats in overleg.
  • Ook bij het aanleggen en uitvoeren van de proeven volgen we, in overleg met Naktuinbouw, nauwgezet de Corona-instructies van de overheid. Voor bijvoorbeeld het handhaven van de ´1,5 meterregel´ in de kas en op het veld zijn/worden oplossingen bedacht.
  • De bezetting op locatie is op dit moment minimaal. Houd er rekening mee dat door de minimale bezetting op ons kantoor er vertraging in uw proces kan ontstaan.
  • Waar mogelijk werken de medewerkers thuis. Hierdoor kan het zijn dat onze telefonische bereikbaarheid minder goed is. We geven de voorkeur aan contact via teamsupport@rasraad.nl
  • Het bezoeken van de kantoorlocatie van de Raad in Roelofarendsveen is op dit moment niet mogelijk.

Bekijk volgend bericht

Bekijk vorige bericht


Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6121

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

 

Bankgegevens: IBAN: NL82RABO0300017057

Ga naar de contactpagina