Bestaande EU-kwekersrechten zijn nu ook geldig verklaard in het Verenigd Koninkrijk (VK).

23 maart 2021

Dit bericht gaat specifiek over rassen met Europees kwekersrecht. De Raad voor plantenrassen is verantwoordelijk voor Nederlands kwekersrecht (en/of toelating). We hebben toch besloten om onderstaand bericht over Europees kwekersrecht en de gevolgen van Brexit, op de website van de Raad te plaatsen. Dit alleen als informatie-service naar onze aanvragers, die vaak óók te maken hebben met Europees kwekersrecht.

 

Nu het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU heeft verlaten (BREXIT) wordt het VK beschouwd als ´derde land´. Daarom moest de voortgezette geldigheid van bestaande EU-kwekersrechten in het VK nog worden geregeld.

 

Bestaande EU-kwekersrechten zijn nu ook geldig verklaard in het Verenigd Koninkrijk (VK).

Volgens afspraak heeft het VK-Department for Environment Food & Rural Affairs (DEFRA) op 3 februari 2021 een lijst gepubliceerd met plantenrassen die kwekersrecht hebben in de EU en nu ook voor de resterende looptijd kwekersrecht hebben in het VK. Op haar site schrijft DEFRA: ´Deze rassen hebben voortgezette bescherming in het VK.´

 

Via onderstaande link is het gepubliceerde bestand met ca. 31.000 rassen te raadplegen op: https://www.gov.uk/government/publications/eu-plant-breeders-rights-transferred-to-uk.

 

Voor verdere vragen over deze lijst of aanverwante vragen: raadpleeg:

https://www.gov.uk/guidance/plant-breeders-rights. Het VK adviseert om deze pagina regelmatig te bekijken om op de hoogte te blijven van eventuele toekomstige veranderingen in het beheer van de overgenomen kwekersrechten. De website van het VK meldt verder: indien u details wilt wijzigen in de gegevens van uw ras: stuur een bericht naar pvs.helpdesk@apha.gov.uk, met uw verzoek en het EU-registratienummer.

 

Het VK zal de EU-registratienummers blijven gebruiken voor correspondentie-doeleinden.

Bekijk volgend bericht

Bekijk vorige bericht


Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6121

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

 

Bankgegevens: IBAN: NL82RABO0300017057

Ga naar de contactpagina