Rasbeschrijvingen nu op deze website

23 juni 2020

Upgrade Nederlands Rassenregister: vanaf 15 juni zijn de rasbeschrijvingen gekoppeld aan de rassen die in het NRR zijn opgenomen. In het vervolg kun je vanuit het NRR met een paar muisklikken naar de rasbeschrijving en/of de bijbehorende foto.

Op 11 juni is het project “geautomatiseerd inlezen rasbeschrijvingen en verplaatsen bestaande rasbeschrijvingen” afgerond. De daadwerkelijke livegang van de rasbeschrijvingen op de website van de Raad voor plantenrassen was 15 juni. Vanaf nu kunnen de gebruikers van de website van de Raad de rasbeschrijvingen raadplegen via het Nederlands Rassenregister (NRR). Na het selecteren van het ras en het doorklikken naar de Rasgegevens vindt u de rasbeschrijving en/of foto’s. De rasbeschrijving is ook als PDF te downloaden. Het gaat hierbij om de rasbeschrijvingen plus eventuele foto’s (van met name siergewassen) van rassen die vanaf 2009 in het NRR zijn opgenomen. Hiermee is de gebruikersvriendelijkheid toegenomen omdat voorheen voor het raadplegen van de rasbeschrijving apart moest worden doorgelinkt naar de website van Naktuinbouw.

Een andere upgrade betreft het geautomatiseerd inlezen in het NRR van rasbeschrijvingen en/of foto’s. Aangezien er maandelijks ca. 120 rasbeschrijvingen worden opgesteld is dit een grote tijdbesparing.

Met deze upgrade van het NRR kunnen diverse belanghebbenden zoals het bedrijfsleven, collega-autoriteiten nationaal/internationaal, sectoren, Raad voor plantenrassen en Naktuinbouw op een gebruiksvriendelijke manier de rasbeschrijvingen van in Nederland ingeschreven rassen zoeken en raadplegen. We zijn blij met deze nieuwe ontwikkelingen en we hopen dat veel belanghebbenden hiervan gebruik zullen gaan maken.

Hoewel er in de afgelopen weken volop is getest kan het voorkomen dat er nog bugs in deze nieuwe toepassing zitten. Ook kan het zijn dat u verbeterpunten heeft. In beide gevallen horen we dit graag van u via deze link . We gaan dan na of we deze punten kunnen meenemen in een volgende upgrade van het NRR.

 

 

.

Bekijk volgend bericht

Bekijk vorige bericht


Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6121

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

 

Bankgegevens: IBAN: NL82RABO0300017057

Ga naar de contactpagina