Save the date: 29 oktober - bijeenkomst over Next Level Sierteeltveredeling

02 oktober 2018

Beste veredelaar van sierteeltgewassen,

 

De komende jaren moeten er steeds sneller nieuwe gewassen op de markt gebracht  worden om aan de eisen van de handel, de consument en de overheid te voldoen. De nieuwste impuls daartoe komt van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij heeft in haar onlangs gepresenteerde visie ‘Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden’ aangeven dat ze naar een kringlooplandbouw wil in 2030. Telen waarbij zo min mogelijk afval vrijkomt, de uitstoot van schadelijke stoffen zo klein mogelijk is en  grondstoffen en eindproducten met zo min mogelijk verliezen benut worden.

 

Dat betekent dat u, als veredelaar, voor de uitdaging staat om gewassen zo duurzaam mogelijk te produceren met lagere temperaturen, onder ledverlichting, al dan niet gestapeld, en/of op water en met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen. Om dit te kunnen doen, zijn nieuwe veredelingstechnieken en samenwerking essentieel.

 

Daarom hebben Naktuinbouw, Plantum, Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Keygene, Rabobank Nederland, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus zich verenigd in de Board of Support Next Level Sierteeltveredeling met als doel: moderne veredelingstechnieken voor de hele sector te ontwikkelen en te ontsluiten.

 

Op maandag 29 oktober vanaf 16.00 uur willen wij u graag informeren over wat de Board of Support Next Level Sierteeltveredeling voor u kan betekenen. Zet datum en tijdstip vast in uw agenda, het programma volgt snel! 
 

Wat:                     presentatie Next Level Sierteeltveredeling

Wanneer:           29 oktober 2018
Tijdstip:               16.00 uur
Locatie:               Naktuinbouw, Sotaweg 22, 2371 GD te Roelofarendsveen

 

Voor informatie: Gerard Kooiman, Amsterdam Green Campus g.j.m.kooiman@uva.nl of 06-52505965

Bekijk volgend bericht

Bekijk vorige bericht


Heeft u vragen?

Vragen bij het aanvragen van kwekersrecht of toelating? U kunt ons e-mailen: teamsupport@rasraad.nl

of bellen: +31 (0)71 332 6121

    

Raad voor plantenrassen

Bezoekadres: 

Sotaweg 22, 2371 GD Roelofarendsveen

 

Postadres:

Postbus 14, 2370 AA Roelofarendsveen

 

Bankgegevens: IBAN: NL82RABO0300017057

Ga naar de contactpagina